Hoe moet ik afbeeldingen optimaliseren voor Google?

Hoe moet ik afbeeldingen optimaliseren voor Google?

Afbeeldingen in een blog zijn belangrijk. Een blog wordt er overzichtelijk van en is prettiger om te lezen. Daarnaast kunnen bezoekers zich door een afbeelding visueel in de tekst van een blog verplaatsen.

Naast de inhoud van een tekst en het gebruiken van de juiste zoektermen, kun je afbeeldingen ook optimaliseren voor Google. Je kunt afbeeldingen vindbaar maken in de zoekresultaten van Google.

In dit blog gaan we het over het optimaliseren van een afbeelding van Google hebben. Waarom is het belangrijk en wat zijn de basisprincipes voor het optimaliseren van een afbeelding?

Waarom is het belangrijk om afbeeldingen te optimaliseren?

Met het schrijven en optimaliseren van een blog wil je er het maximale uit halen om vindbaar te worden in Google. Google levert je namelijk websitebezoekers op en websitebezoekers zijn potentiƫle klanten voor je bedrijf.

Zo moeten afbeeldingen in de blog ook geoptimaliseerd worden. Dat betekent dat je de headerfoto van een blog en foto’s die je in de tekst van een blog verwerkt optimaliseert voor Google.

Je helpt Google om de inhoud van een afbeelding te begrijpen. Google is niet in staat om de afbeelding te experimenteren en te bepalen wat er op de foto gebeurt. Je moet Google dus helpen.

Optimaliseren voor Google Afbeeldingen

Naast de normale zoekresultaten in Google kunnen gebruikers ook zoeken in Google Afbeeldingen. Door foto’s goed te optimaliseren kun je afbeeldingen vindbaar maken in de zoekresultaten van Google Afbeeldingen.

Gratis e-book
Je blog vindbaar maken voor Google

Ontdek in 7 simpele stappen hoe je jouw blogs zo plaatst dat ze vindbaar worden in Google (en dat je dit binnen een half uur gedaan kunt hebben).

Blogs vindbaar maken in Google

Direct in je mailbox!

Afbeeldingen optimaliseren voor Google: waar moet ik op letten?

Heb je de juiste afbeeldingen voor je blog gevonden? Dan is het tijd om de afbeeldingen te optimaliseren. Bij elke afbeelding op de website is het belangrijk om je aan de basisprincipes te houden. Ik leg ze voor je uit.

De bestandsgrootte van een afbeelding verkleinen

Na het downloaden van een afbeelding is het belangrijk om de bestandsgrootte van de afbeelding voor je blog te verkleinen. Hoe kleiner de bestandsgrootte van je afbeelding, hoe meer dat de snelheid van je website bevordert. Google houdt van snelle websites.

De afbeelding een bestandsnaam geven

Om Google duidelijk te maken waar een afbeelding over gaat, is het belangrijk om de afbeelding een bestandsnaam te geven.

Bij een afbeelding met bestandsnaam ‘IMG234.jpg’ is het volstrekt onduidelijk wat de inhoud van je afbeelding betreft en wat het verband is met de inhoud van je blog.

De titel van een afbeelding invullen

Na het uploaden van je afbeelding in de mediabibliotheek van je website kun je de afbeelding een titel meegeven.

Een titel is er vooral voor de bezoeker. Wanneer iemand met zijn muis op de afbeelding blijft staan, dan ziet deze persoon de titel van je foto.

De alt-tekst van een afbeelding invullen

Tot slot is het belangrijk om de alt-tekst van een afbeelding in te vullen. Dit doe je na het uploaden van je afbeelding in de mediabibliotheek van je website.

Een goede alt-tekst heeft waarde. Het is een soort tag waarmee je Google vertelt wat er op de afbeelding staat. Samen met de bestandsnaam is de alt-tekst het belangrijkste onderdeel bij het optimaliseren van een afbeelding.

Consistentie bij het optimaliseren van afbeeldingen

Afbeeldingen optimaliseren is geen hogere wiskunde. Wees daarom consistent bij het uploaden van afbeeldingen op je website. Vergeet geen enkele handeling.

Letterlijk elke foto op je website moet geoptimaliseerd worden. Wat betekent dat je bij elke foto naar de bestandsgrootte, bestandsnaam, titel en alt-tekst moet kijken. Zo haal je het maximale uit je afbeeldingen in de zoekmachine.

Blogs plaatsen uitbesteden

Je blogs in
een mum van tijd online

De Blogplaatser plaatst je blogs: grafisch strak en tot in detail geoptimaliseerd voor Google. Zodat jij je volledig kunt focussen op het schrijven van je blogs.

Of bel direct: 0643794997

Vergelijkbare berichten